foto bij bloesems Buddha in tuinWat zijn bloesemremedies?

Bloesemremedies zijn vloeibare preparaten gemaakt van bloem die uitdrukking zijn van de levenskracht of levensenergie van een boom, plant of struik.

Ze worden niet gemaakt va het fysieke deel van de bloem, boom of plant zoals gebruikelijk bij kruiden therapie (fytotherapie), maar worden vervaardigd van en bestaan alleen uit de meest subtiele, bijna niet zichtbare energie.

Met enige oefening kun je deze energie wel waarnemen, maar hierbij begin je eerst met je gevoel. Wanneer je bijvoorbeeld een mooie tuin met veel bloemen binnenkomt, kun je een gevoel van blijdschap en genieten ervaren.

Dit komt niet alleen omdat je alles wat bloeit en groeit zo mooi vindt, maar ook door de uitstraling van levensenergie van het geheel, het universele dat daar aanwezig is.

Bij bloesemremedies wordt gebruik gemaakt van de levensenergie van de plant.

Net zoals wanneer je in en mooie bloementuin bent, stimuleren bloesemremedies je blijdschap, je kracht en je verbinding met het hogere.

 

Iedere bloesemremedie heeft haar eigen unieke kwaliteiten, net als ieder mens, dier of mineraal eigen unieke kwaliteiten bezit. Door het gebruik van een bloesemremedie leer je je deze unieke kwaliteit eigen te maken.

Je kunt een bloesemremedie vergelijken met een spiritueel leraar, ze helpt je, niet los van jou, maar samen met jou, je lessen te leren, waarbij je zult merken dat je niet alleen wakker gemaakt wordt, maar zelf ook stappen zult moeten zetten voor er verandering komt.

Ze helpen je bewustzijn te openen en wakker te maken voor de kwaliteiten die binnenin je al sluimerend aanwezig zijn, als bij een prachtige boswandeling.

 

Tekst uit “Spiegel je met bloesemremedies”, Bram Zaalberg

 

Terug naar hoofdmenu