In het naoorlogse Rotterdam volgde ik de pabo en pedagogiek opleidingen en vestigde ik mij  nadien in Amsterdam. Hier volgde ik naast mijn onderwijsbaan de HBO opleiding Reflexologie aan de Haagse Academie voor Natuurgeneeswijzen, en startte naast mijn werk een bescheiden praktijk.

Vanwege ervaringen met levensbedreigende- en chronische ziekten, zowel in mijn praktijk als privé, werd mijn interesse gewekt voor het werken met nieuwe psychologische methoden en inzichten zoals het werken met ‘visualisaties en ontspanningstechnieken’. De School voor Imaginatie bood mij hiervoor de juiste opleiding, en gespecialiseerd in ‘Imaginatie bij Kanker’ (’97) droeg ik mijn steentje bij aan de eerste tentoonstelling ‘Kanker in Beeld’ (’98). Sinds 2011 ben ik Register Counselor van het project ‘De VerbeeldingsToolkit’, en werk ik o.a. ook met de methode Simonton, en geassocieerd aan het Simonton Cancer Center Nederland als psycho-oncologisch therapeut. 

Door het werken met Imaginatie, nl. ‘Het onderzoeken van en werken met innerlijke beelden’ en de ervaring te moeten leven met afscheid nemen van veel zekerheden in het leven hebben mij gemotiveerd om ook rouwgroepen te organiseren en mensen in rouw- en verlies processen te ondersteunen. Hiervoor volgde ik verscheidene trainingen, en met aanvullende gereedschappen in mijn bagage werk ik nu in mijn praktijk in Diever, en voorheen ook als docent basiscursus St. Elisabeth Kübler-Ross.

Mijn diepste motivatie is: Hoe kan ik mensen, en ook kinderen met fysieke, mentale, emotionele en/of spirituele problemen ondersteunen? Bij een eerste gesprek onderzoeken we met elkaar ‘waar behoefte aan is’. In grote lijnen volgen we hierbij de draaiboeken en programma’s die te vinden zijn in de boeken van Carl O’Simonton: “Op weg naar herstel” en “De kracht die in je schuilt” en werken met ontspanning- en ademhalingsoefeningen, het werken met visualisaties en imaginatie, en rouw- & verlies therapie. Hierbij laat ik mij inspireren door de wereldgodsdiensten en de menselijke maat.