foto bij Verbeeldings Toolkit 1De verbeeldings toolkit is een nieuw product van de School voor Imaginatie. De verbeeldings toolkit is bestemd voor mensen met kanker (of een andere chronische ziekte), om hen op een eenvoudige, laagdrempelige wijze te helpen hun eigen zelfversterkende vermogens te benutten. Het is een 'doe-het-zelf toolkit' waarmee de persoon die getroffen is door een ziekte zelf aan de slag kan.

Ik, Tonny Adriaens ben registercoach van deze toolkit en beschikbaar om op weg geholpen te worden met de verbeeldings toolkit (dit is het advies) en om - indien gewenst – verder begeleid te worden.

Werking en inhoud van de verbeeldings toolkit:

In de verbeeldings toolkit zitten laagdrempelige verbeeldings-oefeningen, die mensen met kanker (of een andere ziekte) zelf kunnen toepassen, om zo goed mogelijk met de ziekte, de behandeling en de toekomst om te gaan.

De verbeelding biedt een direct toepasbare weg tot het creatieve en zelfversterkende en zelfhelende vermogen; een immens rijk bezit. Door de verbeeldingsoefeningen kan het gevoel van regie van de client/patient aanzienlijk worden bevorderd, hetgeen de verwerking van de ziekte, het welbevinden en het mobiliseren van geestkracht ten goede komt.

foto bij Verbeeldings Toolkit 2

Inhoud van de verbeeldings toolkit:

Het 'gereedschap' in de verbeeldings toolkit bestaat uit drie onderdelen en het instructieboekje:

 1. Instructieboekje waarin toegelicht wordt hoe zelf aan de slag gegaan kan worden met de inhoud van de doos en welke mogelijkheden en varianten er in het gebruik zijn.
 2. Symbolische beeldkaarten die je kunnen helpen om je te concentreren op wat voor jou goed is en wat je herstel bevordert.
 3. Tekenmateriaal
 4. Verbeeldingsoefeningen op twee CD's, acht verschillende thema's:
 • Imaginatie van de goede plek
 • Helende imaginatie
 • De bron
 • Imaginatie ter ondersteuning van chemotherapie
 • Imaginatie ter ondersteuning van bestraling
 • Imaginatie ter ondersteuning van een operatie
 • Imaginatie ter verlichting van pijn
 • Liefdevolle zorg voor het aangetaste lichaam

www.imaginatie.nl

www.kankerinbeeld.nl/nav/voor-patienten/verbeeldings-toolkit/verbeeldings-toolkit-1360094813